Nesting napreduje!

O nestingu sme sa už opakovane zmienili v našich Aktualitách.
Táto progresívna metóda delenia veľkoplošného materiálu v korpusovej výrobe  narážala na tri zásadné problémy.

  • Schopnosť spoľahlivo fixovať dielce veľmi malých rozmerov
  • Výkonnosť a cena nástroja
  • Potreba vŕtania dielcov z boku

V SCM sa nanovo konštruktéri pozreli na tieto obmedzenia a priniesli riešenie, ktoré výrazne NESTING približuje výrobcom korpusového nábytku nielen z pohľadu ceny CNC stroja a jeho prevádzkových nákladov, ale aj horeuvedených obmedzení.

V SCM minulý týždeň predviedli nový CNC stroj X100 pre nestingové nasadenie.

Jeho „sparťanské“ vyhotovenie prísne sleduje zadanie – vysoký výkon + nízka cena stroja. A samozrejme, predovšetkým riešenie horeuvedených limitov. Počas demo ukážky sme sa presvedčili, že bez ťažkostí je možné rozfrézovať laminovanú drevotrieskovú dosku na dielce o rozmeroch 38x180mm , z ktorých ani jeden sa počas frézovania „nepohol“ . To bol doteraz nevídaný výkon !

Na frézovanie bol použitý celotvrdokovový nástroj  v cene 21,-€ iba s  priemerom  D-6mm, ktorý pracoval rýchlosťou posuvu 22m/min – opätovne neuveriteľné !

No a aby sme si v SCM dostáli pôvodného zadania, tak pomocou špeciálnych prísaviek, priamo cez nestingovú podložku, bez čistenia a ďalšej manipulácie sme dielec zvŕtali do bočnej plochy.

Teraz je ozaj čas na zmenu Vašej výrobnej paradigmy .

Nestingujte s nami !

Našim veľkým príspevkom k tejto téme  je  odborná kompetencia spoločnosti WOOD BOTO priateľ dreva v softvérovej oblasti – ako z vizualizácie – jedným kliknutím vygenerovať program nestingového delenia a dostať stroj okamžite do akcie .

Naše hlboké znalosti z tejto problematiky podporia Vaše snaženie – informujte sa.